in

Citroën 2CV Fourgonnette met Ferrari V8-motor

Grote kans dat je deze Citroën 2CV Fourgonnette al eens gezien hebt want hij werd in 2009 gebouwd door de monteurs van Nimik. Ondanks dat deze creatie al bijna 10 jaar oud is willen we jullie toch een aantal video’s tonen van de ‘breadvan’.

De auto werd samengesteld door de carrosserie van een Citroën 2CV Fourgonnette bovenop het chassis van een Ferrari F355 te plaatsen! Makkelijker gezegd dan gedaan want de twee auto’s hebben niets met elkaar gemeen, er zit dan ook ruim 1.500 manuur in deze creatie.

De carrosserie van de 2CV Fourgonnette moest flink verbreed worden en om de achterin geplaatste Ferrari V8-motor te koelen zitten er flinke luchtinlaten aan de zijkant. De 3.5-liter V8-motor is voorzien van een Capristo-uitlaatsysteem die ervoor zorgt dat de motor iets beter kan ademen en het vermogen naar bijna 400 pk is gestegen.

Er zijn niet heel veel kwaliteitsvideo’s te vinden van Nimik’s 2CV Fourgonnette, dus we moeten het doen met deze drie korte video’s.

Video: Citroën 2CV Fourgonnette met Ferrari V8-motor

2CV Nimik op Monza

Gespot op straat

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ford-Mustang-Fail

De bestuurder in deze Ford Mustang faalt zo hard!

Donkervoort

Carfection duikt in de geschiedenis van Donkervoort