in

Climb Dance Pikes Peak

Climb Dance, wie kent de film niet! Deze beroemde korte film volgt de Finse rallyrijder Ari Vatanen tijdens de 1988 Pikes Peak International Hill Climb. Met een sterk gemodificeerde, vierwielaangedreven Peugeot 405 Turbo 16 GR, vestigde Ari Vatanen een nieuwe recordtijd van 10:47.77. Destijds een ongelooflijk snelle run!

Vorig jaar, 25 jaar na het sensationele optreden van Ari Vatanen, stuurde Peugeot niemand minder dan Sebastien Loeb naar Colorado. Met een Peugeot 208 T16 reed hij een recordtijd van 8:13.878, maar liefst twee en een halve minuut sneller dan de recordtijd van 1988. Dat is overigens niet zo raar aangezien de gehele weg nu geasfalteerd is en zijn 208 T16 een stuk krachtiger en geavanceerder is.

De Climb Dance video werd in 1989 uitgebracht en won diverse awards in Frankrijk en Amerika. Het maakt niet uit hoe vaak je deze film ziet hij blijft gaaf, helemaal omdat Peugeot vorig jaar een nieuwe versie in HD uitbracht en die kun je hieronder bekijken.

Video: Climb Dance Pikes Peak

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. En heb je onderweg dan wat last van de zon…? Gewoon effe met een hand sturen en met de andere hand de zon in je ogen afschermen…God wat een held…!!!

    Ciao..!!

Reageer op deze video

Deze Nissan Silvia is echt te laag

Deze Nissan Silvia is echt te laag

Ferrari 348 Challenge Twin Turbo

Ferrari 348 Challenge Twin Turbo