in

Sebastien Loeb Pikes Peak Record (Onboard)

Sebastien Loeb verbrijzelde het vorige Pikes Peak record, daterend uit 2012, met meer dan anderhalve minuut in de monsterlijke Peugeot 208 T16 Pikes Peak. De Fransman nam de nieuw gebouwde Peugeot 208 T16 over de nu compleet geasfalteerde weg in een tijd van 8:13.878, terwijl Millen ook zijn tijd verbeterde maar met een tijd van 9:02,192 nog altijd 49 seconden langzamer was.

De Pikes Peak International Hill Climb is de beroemdste Hill Climb ter wereld met een afstand van 20 kilometer, een gemiddeld stijgingspercentage van 7% en 156 bochten. Sebastien Loeb bereikte een gemiddelde snelheid van 145 kilometer per uur, natuurlijk had de Fransman met steun van Peugeot en Red Bull een geweldige fabrieksmachine maar zelfs Rhys Millen moest erkennen dat dit een geweldige tijd was die wellicht nooit verbroken wordt.

Bekijk hieronder de onboard video van Sebastien Loeb Pikes Peak Record en een video van achter de schermen. Ongetwijfeld komt er binnenkort nog een mooie korte film van deze prestatie.

Video: Sebastien Loeb Pikes Peak Record

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video