in

Sebastien Loeb begint met test op Pikes Peak

Ter voorbereiding op de 2013 Pikes Peak International Hill Climb, later deze maand, is Sebastien Loeb begonnen met de eerste testsessies op Pikes Peak. De door Red Bull gesponsorde Peugeot 208 T16 markeert de terugkeer naar Pikes Peak sinds 1989. Peugeot heeft een interessante video gemaakt die ons een kijkje geeft achter de schermen, evenals een uitgebreide blik op deze fantastische machine.

Hoewel Sebastien Loeb een negenvoudig World Rally Champion is en inmiddels ook een X-Games Gold Medal heeft blijft hij een Pikes Peak rookie. Hij beschikt daarentegen waarschijnlijk wel over het beste materiaal en ondersteuning. De Peugeot 208 T16 racet in de Unlimited klasse met een 875-pk sterke twin turbo V6-motor, gemonteerd in de achterzijde. Die is krachtig genoeg om de 208 T16 in 1,8 seconden naar 100 km/h af te schieten. Als Loeb blijft doortrappen dan bereikt hij 200 km/h in 4,8 seconden en 250 in 7,0 seconden.

De video geeft ons een perfect voorproefje hoe deze racewagen naar de top van de berg zal knallen.

Video: Loeb begint met test op Pikes Peak

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Benzine of Diesel? XCar zoekt het uit met een Audi A6

Benzine of Diesel? XCar zoekt het uit met een Audi A6

Zo wordt de Alfa Romeo 4C gemaakt

Zo wordt de Alfa Romeo 4C gemaakt