in

Clio RS gaat op zijn dak na tik van GT-R

We hebben het al vaker geschreven, tijdens touristenfahrten op de Nürburgring Nordschleife gelden de normale verkeersregels. Behalve dat er geen snelheidslimiet is mag je bijvoorbeeld niet rechts inhalen.

Als je op de Ring rijdt en je ziet dat er een snellere auto nadert dan doe je er verstandig aan op naar rechts te gaan en de auto’s links te laten passeren, net als deze gehuurde Renault Clio RS doet. In de Spiegelkurve gaat de Clio RS naar rechts en laat twee Porsches passeren, maar vervolgens gaat hij terug naar de ideale lijn. Net op dat moment probeert een Nissan GT-R de Renault te passeren, wat volgt is een tik op het achterwiel waarna de Renault in het zand bijt en op zijn dak rolt.

Dit is zo’n ongeluk waar beide bestuurders eigenlijk schuldig aan zijn. De Renault had na de twee Porsches nogmaals in zijn spiegel moeten kijken en de GT-R bestuurder had misschien even moeten wachten tot na de bocht, om er zeker van te zijn dat de Clio-bestuurder hem gezien had. Althans, dit is onze bescheiden mening. Wat vinden jullie?

Niemand raakte gewond, maar de Clio-bestuurder raakte wel 5.000 euro borg kwijt. De Nissan GT-R had lakschade en een kapot wiel.

Video: Clio RS gaat op zijn dak na tik van GT-R

Clio RS gaat op zijn dak na tik van GT-R

3 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Ja heb er zelf ook paar keer gereden en je moet gewoon erg goed opletten .Als je een tragere auto hebt goed rechts houden als je een snellere wagen ziet af komen . Zoals jullie zijden de persoon in de gtr had ook wel beter moeten weten want in een bocht inhalen is altijd gevaarlijk!

  2. Die gast in de Renault had gewoon beter moeten kijken/.
    Er kwamen al twee wagens langs, dan snap ik niet dat je direct (zonder te kijken) naar links stuurt.

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *