in

Clio RS gaat op zijn dak na tik van GT-R

We hebben het al vaker geschreven, tijdens touristenfahrten op de Nürburgring Nordschleife gelden de normale verkeersregels. Behalve dat er geen snelheidslimiet is mag je bijvoorbeeld niet rechts inhalen.

Als je op de Ring rijdt en je ziet dat er een snellere auto nadert dan doe je er verstandig aan op naar rechts te gaan en de auto’s links te laten passeren, net als deze gehuurde Renault Clio RS doet. In de Spiegelkurve gaat de Clio RS naar rechts en laat twee Porsches passeren, maar vervolgens gaat hij terug naar de ideale lijn. Net op dat moment probeert een Nissan GT-R de Renault te passeren, wat volgt is een tik op het achterwiel waarna de Renault in het zand bijt en op zijn dak rolt.

Dit is zo’n ongeluk waar beide bestuurders eigenlijk schuldig aan zijn. De Renault had na de twee Porsches nogmaals in zijn spiegel moeten kijken en de GT-R bestuurder had misschien even moeten wachten tot na de bocht, om er zeker van te zijn dat de Clio-bestuurder hem gezien had. Althans, dit is onze bescheiden mening. Wat vinden jullie?

Niemand raakte gewond, maar de Clio-bestuurder raakte wel 5.000 euro borg kwijt. De Nissan GT-R had lakschade en een kapot wiel.

Video: Clio RS gaat op zijn dak na tik van GT-R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

3 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Ja heb er zelf ook paar keer gereden en je moet gewoon erg goed opletten .Als je een tragere auto hebt goed rechts houden als je een snellere wagen ziet af komen . Zoals jullie zijden de persoon in de gtr had ook wel beter moeten weten want in een bocht inhalen is altijd gevaarlijk!

Reageer op deze video

Big Muscle - Een '68 Bullit uit Dubai

Big Muscle – Een ’68 Bullit uit Dubai

McLaren P1 GTR gefilmd op Spa-Francorchamps

McLaren P1 GTR gefilmd op Spa-Francorchamps