in

Dit is waarom je alleen links mag inhalen op de Ring

Dankzij al die Nordschleife crash video’s weten we inmiddels welke bochten listig zijn en waar de meeste bestuurders de fout in gaan. Dat is handig om te weten maar het is nog belangrijker dat je de regels van de Nürburgring Nordschleife kent!

Veel mensen vergeten bijvoorbeeld dat de Ring openbare weg is, en hoewel je zo hard mag gaan als je zelf wil blijven de verkeersregels van toepassing. Waarom dat zo is zie je in onderstaande video die onder de aandacht werd gebracht door Bridge To Gantry.

Na 45 seconden in de video zien we dat de gele Lotus Elise de zwarte Ford Puma wil passeren, de bestuurder ziet een gat en gaat er rechts voorbij. Iets wat de Puma-bestuurder waarschijnlijk niet verwachtte waardoor beide auto’s elkaar raken en de Elise om zijn as spint.

Dit soort ongelukken kun gemakkelijk voorkomen worden als je gewoon altijd links inhaalt, maar eenmaal in een hot lap krijgen bestuurders vaak last van “Crazy Nürburgring Syndrome” waardoor de regels even vergeten worden. Die BMW E30 heeft trouwens ook wel even een oh shit momentje.

Video: Altijd links inhalen op de Ring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Daniel Ricciardo bezoekt de Targa Florio met Alfa Romeo T33

Daniel Ricciardo bezoekt de Targa Florio met Alfa Romeo T33

Kun jij de nieuwe commercial van Honda bijhouden?

Kun jij de nieuwe commercial van Honda bijhouden?