in

Corvette Z06 vs Ferrari 458 vs Porsche 911 GT3

De Corvette Z06 is de Amerikaanse versie van de Porsche 911 GT3. Net als de GT3 gaat de Z06 tegen de trend in, deze supercar heeft namelijk geen elektromotoren, geen hybride hulp en geen turbo’s. Wat hij wel heeft is een atmosferische 5,5-liter V8-motor met een Redline van 8.600 toeren per minuut.

Dankzij de zogenaamde flat-plane krukas klinkt de achtcilinder meer Italiaans dan Amerikaans. De Z06 wordt dan ook regelmatig vergelijken met de Ferrari 458 Italia, de laatste supercar uit Maranello met een atmosferische V8. Top Gear Magazine vond het daarom een goed idee om deze drie hoogtoerige atmosferische supercars bij elkaar te brengen voor een vergelijking.

Presentator Ollie neemt de auto’s mee naar een prachtige weg in de woestijn en het Arizona Motorsports Park. Gezien de waarde van de 458, wordt het beulwerk op het circuit overgelaten aan de Z06 en GT3.

Video: Corvette Z06 vs Ferrari 458 vs Porsche 911 GT3

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nieuwe Audi geleverd

Nieuwe Audi loopt gelijk schade op bij aflevering

Toyota Starlet Hillclimb-racer schreeuwt

Toyota Starlet Hillclimb-racer schreeuwt tot 11.000 tpm