in

Courage – 50 Years of McLaren

Het is inmiddels 50 jaar geleden dat Bruce McLaren zijn inmiddels wereldberoemde raceteam oprichtte. Een halve eeuw lang is de naam McLaren te vinden in de voorhoede van de racerij en om het gouden jubileum te markeren heeft McLaren drie korte films gemaakt. De eerste, genaamd ‘Courage ‘, volgt een fictieve versie van Bruce McLaren terwijl hij op de dag van zijn dood vertelt over zijn korte leven.

In iets minder dan vier minuten slaagt de video erin om kort en bondig de passie van de oprichter vast te leggen en het team dat hij heeft nagelaten. De korte film wordt afgesloten met een paar regels die Bruce McLaren schreef over de dood van zijn teamgenoot Timmy Mayern. “To do something well is so worthwhile that to die trying to do it better cannot be foolhardy. Indeed, life is not measured in years alone, but in achievement.”

Video: Courage – 50 Years of McLaren

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video