in

Coureur verliest stuur tijdens Macau Grand Prix

Afgelopen weekend werd de 67e edite van de Macau Grand Prix 2020 verreden. Dit jaar was het echter een lokale aangelegenheid, want vanwege reisrestricties rondom Covid-19 waren er geen internationale series.

Normaal gesproken is de Formule 3-race het hoofdprogramma van het weekend, maar aangezien dat niet lukte werd het Chinees Formule 4-kampioenschap gepromoveerd tot main event. De GT-race had dit jaar ook niet de status van ‘World Cup’ en ook de overige supportraces waren Chinese kampioenschappen.

Ondanks dat er geen internationale teams en grote namen aanwezig waren, zorgt het stratencircuit van Macau altijd voor een hoop spektakel. Een deel van de omloop is bloedsnel, het andere deel ontzettend krap. Chaos gegarandeerd dus.

Buiten de gebruikelijke crashes en opstoppingen, had coureur Kin Sang Cheang misschien wel het meest zenuwslopende moment van het weekend. Tijdens het racen schoot het stuurwiel van zijn Mini Cooper S ineens los, maar Kin Sang bleef kalm, klikte zijn stuur weer vast en reed gewoon verder.

Video: Coureur verliest stuur tijdens Macau Grand Prix

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Shelby Mustangt GT350 Topsnelheid

Shelby Mustang GT350 naar topsnelheid

Porsche Taycan record langste elektrische drift

Nederlander vestigt langste elektrische drift met Porsche Taycan