in

Crash Analyse van Tom Coronel

Het WTCC seizoen had niet slechter kunnen beginnen voor Tom Coronel. Nadat hij slechts zeventig kilometer had kunnen testen met de nieuwe Chevrolet Cruze moest de auto al verscheept worden naar Marrakesh voor de eerste race van het seizoen. Voor race 1 kwalificeerde de Nederlander zich als 10e, wat een 1e startplek betekende in race 2.

De eerste race kwam Coronel al naar negen ronden de pits in vanwege wat schade linksvoor en om alles goed te krijgen voor de tweede race. Uiteindelijk finishte Tom Coronel met zijn team, ROAL Motorsport, op een zeventiende positie. Voor de tweede race was de auto in ieder geval in optimale conditie, maar na slechts een paar honderd meter kwam er abrupt een einde aan de race van Tom.

De ROAL Motorsport-coureur behield zijn leidende positie bij de start maar moest de vanaf tweede positie gestarte Mehdi Bennani wel afweren. Coronel week naar links uit om de doorgang te blokkeren waarna hij een klein tikje kreeg van Bennani. Dat was echter geen probleem maar de Honda coureur bleef maar duwen en stuurde Coronel op die manier de muur in. De Chevrolet Cruze vloog eerste links de muur in, om vervolgens dwars over te steken en daar vol de muur in te klappen. Vervolgens botste Yvan Muller ook nog eens achterop met als resultaat dat de Cruze compleet in elkaar zat.

De auto is zo ernstig beschadigd dat Coronel de race van dit weekend aan zich voorbij moet laten gaan. De schade wordt geschat op 200.000 euro, wij hopen dat Tom een goede raceverzekering heeft! In onderstaande video analyseert Tom nogmaals de gebeurtenissen en wat de gevolgen zijn.

Video – Crash Analyse van Tom Coronel

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Peugeot RCZ R vs. Renault Megane RS

Peugeot RCZ R vs. Renault Megane RS

Gallardo Super Trofeo Stradale Slaat Rechtsaf

Gallardo Super Trofeo Stradale Slaat Rechtsaf