in

Crashtest tussen een Toyota Corolla uit 1998 en 2015

Wist je dat mensen twee keer zoveel kans hebben om te sterven in een ongeluk als het bouwjaar van de auto voor 2000 is? De Australische NCAP organiseerde een zogenaamde partial-overlap crash test met twee Toyota Corolla’s, een uit 1998 en een ui 2015. Het resultaat is best schokkend, zoals we al vaker hebben gezien in dit soort tests met nieuwe en oude auto’s.

Het doel van de test was om nogmaals te benadrukken hoeveel vooruitgang fabrikanten hebben geboekt op het gebied van voertuigveiligheidstechnologie. Het oude model kreeg 0 sterren terwijl het nieuwe model 5 sterren kreeg in de beoordeling.

James Goodwin, CEO van de ANCAP, hoopt dat de resultaten mensen inspireren om hun oude auto juist niet af te staan aan jongeren en hoogbejaarden. Deze groepen maken statistisch gezien namelijk meer kans op een ongeluk en hebben de nieuwere en veiligere auto’s juist nodig. Daar heeft hij een punt, maar moeten ouders dan hun nieuwe auto afstaan aan de kinderen en zelf blijven rijden in een oude auto?

Video: Crashtest Toyota Corolla uit 1998 en 2015

Crashtest tussen een Toyota Corolla uit 1998 en 2015

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *