in

CRG Schakelkart verslaat Ferrari 360 Challenge Stradale

Deze video is al 5 jaar oud, maar toen bestonden wij nog niet en hij is leuk genoeg om alsnog te plaatsen. In deze dragrace over 200(?) meter zien we een Ferrari 360 Challenge Stradale naast een schakelkart van het merk CRG. Twee totaal verschillende machines en dat maakt deze race alleen maar interessanter.

De Challenge Stradale heeft een in het midden geplaatste 3.6-liter V8-motor welke 425 pk levert bij 8.500 toeren. Dankzij gewichtsbesparingen blijft het rijklaar gewicht steken op 1.250 kg. De sprint naar 100 km/h neemt 4.1 seconden in beslag en 0-200 gaat in 13.9 seconden. Oh en dat geluid…. een van de best klinkende Ferrari’s ooit!

De CRG schakelkart heeft een 125 cc 2-takt motor van het merk Maxter, in de video wordt een vermogen van 52 pk opgegeven maar realistischer is iets tussen de 46 en 50 pk. De sequentiële versnellingsbak heeft zes verzetten en met de juiste tandwielverhouding schiet je in 3 seconden naar 100 km/h. De topsnelheid is dan echter maar iets van 140 kilometer per uur en dus zit de kart al snel op een punt dat de Ferrari inloopt. Maar in deze dragrace weet de schakelkart de Ferrari nipt voor te blijven.

Video: CRG Schakelkart verslaat Ferrari 360 CS

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Ken Box is terug met een nieuwe Gymkhana parodie

Ken Box is terug met een nieuwe Gymkhana parodie

Valentino Rossi gaat lekker in Ford Fiesta WRC

Valentino Rossi gaat lekker in Ford Fiesta WRC