in

Ferrari 360 Challenge Stradale Review

De Ferrari 360 Challenge Stradale is in onze ogen nog steeds een van de gaafste Ferrari’s van de afgelopen 10 jaar. Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar een fatsoenlijke video en die hebben we gevonden, dankzij Sjoerd van Stokkum. In 2006 testte hij voor het inmiddels ter ziele gegane Petrolhead de Ferrari 360 Challenge Stradale, een van de weinige reviews die er beschikbaar zijn van deze auto en in High Definition.

De Challenge Stradale werd gebouwd met lichtgewichtmaterialen uit de racerij en alle ballast, zoals elektronisch geregelde dempers, elektrisch bedien­bare ramen en spiegels werden overboord gegooid. Dankzij deze gewichtsbesparing is de 360 Challenge Stradale 110 kilogram lichter dan de standaard 360 Modena. De 3.6-liter V8 kreeg 25 pk extra ten opzichte van het basismodel en perst er nu 425 pk uit bij 8.500 toeren. Binnen 4.1 seconden tikt de Stradale de 100 kilometer per uur aan en pas bij 300 km/h verliest hij het van de luchtweerstand.

Zijn opvolgers, de Ferrari F430 en daarna de 458 Italia zijn beide een stuk geavanceerder, sterker en sneller. Maar of ze het ook winnen qua geluid… check de video hieronder snel en oordeel zelf!

Video: Ferrari 360 Challenge Stradale Review

Ferrari 360 Challenge Stradale Review

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *