in

Czinger 21C verbreekt Laguna Seca Lap Record

Met coureur Joel Miller achter het stuur reed de Czinger 21C naar een nieuwe baanrecord voor productieauto’s op Laguna Seca. In slechts 1:25,44 minuten werd het 3.6 kilometer lange circuit afgerond en dat is bijna twee seconden sneller dan het oude record van de McLaren Senna.

Mocht je nog nooit gehoord hebben van de Czinger 21C is dat ook niet zo vreemd. De hypercar werd vorig jaar onthuld en daarna bleef het even stil rondom het Amerikaanse project. De eerste van 80 productieauto’s is echter inmiddels gereed en Czinger laat met deze video gelijk de potentie zien van hun 21C.

De hypercar wordt aangedreven door een in het midden gemonteerde 2,88-liter twin turbo V8-motor die tot 11.000 tpm draait. De voorwielen worden aangedreven door twee elektromotoren waardoor er een gecombineerd vermogen is van 1.250 pk. Een optionele upgrade kan het vermogen zelfs nog verhogen tot 1.350 pk. Met een drooggewicht van 1.250 kg heeft de 3D-geprinte Czinger een pk-gewichtsverhouding van 1:1.

Het prijskaartje van de Czinger 21C is 1,7 miljoen dollar en dit exemplaar staat volgende week tentoongesteld op Pebble Beach Concours d’Elegance.

Video: Czinger 21C verbreekt Laguna Seca Lap Record

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nieuwe BMW M4 Competition klokt 7.30 op de Nordschleife

BMW G82 M4 Competition klokt 7:30 op de Nordschleife

Mazda MX-5 doet Fast & Furious stunt na met vrachtwagen

Mazda MX-5 doet Fast & Furious stunt na met vrachtwagen