in

Dakar 2018 – Preview met Tim & Tom Coronel

Vandaag gaat de 10e editie van Dakar in Zuid-Amerika van start! De snelste tweeling van Nederland doet dit jaar mee met een nieuwe Amerikaanse buggy genaamd The Beast, gebouwd door Damen Jefferies.

De afgelopen jaren reden de gebroeders Coronel met hun zelfgebouwde buggy’s en dat was iedere keer weer een uitputtingsslag. Vooral Tom had het na afgelopen editie helemaal gehad en wilde nooit meer alleen de Dakar rijden. De heren hopen dan ook dat de 2018-editie van Dakar een stuk comfortabeler wordt, met minder sleuteluren, minder pech en minder overnachten in de woestijn.

‘Beast’ heeft de technische keuring goed doorstaan zoals je in onderstaande video kunt zien en de verwachting is dat Tim de eerste dagen de duinen voor zijn rekening neemt en Tom aan het werk gaat op het moment dat er wat meer paden en wegen zijn.

In onderstaande video zien we hoe de gebroeders Coronel hun eerste dagen in Peru hebben doorgebracht en wat de verwachtingen zijn voor Dakar 2018.

Video: Dakar 2018 – Preview met Tim & Tom Coronel

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De wildste races van NHRA 2017

De wildste dragraces van NHRA 2017

Tesla trekt vrachtwagen een besneeuwde heuvel op

Tesla trekt vrachtwagen een besneeuwde heuvel op