in

De gebroeders Coronel hebben een nieuwe Dakar-bolide

Tim en Tom Coronel.

Bigger, better and stronger!  Dat is de slogan van het nieuwe Dakar-project van de gebroeders Coronel. De tweeling heeft afscheid genomen van de kleine, zelfgebouwde buggy’s en gaan in 2018 een Jefferies Score Buggy delen. De laatste keer dat ze samen reden was in 2009.

In de woestijnen rondom Los Angeles hebben Tim en Tom onlangs al kennis gemaakt met de buggy met achteraandrijving. Het geheel weegt circa 1850 kilogram en is voorzien van een 6,2-liter LS3 Chevrolet-motor die met restrictor 400 pk levert. Van Albins is de sequentiële versnellingsbak, terwijl Maxxis met 37 inch banden opnieuw de leverancier van het rubber is.

De auto is gebouwd door het team van Damen Jefferies, een gevestigde naam in de Baja-wereld die met zijn eigen Jefferies Racing veel ervaring heeft in dit soort off-road monsters. De wagen is eigenlijk 300 kg te zwaar, maar dat is gedaan om de betrouwbaarheid te vergroten.

Dakar 2018 gaat op 6 januari van start.

Video: Dakar-project Coronel 2018

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze Nissan Juke is een multifunctionele raceauto

Jaguar is trots op het geluid van de F-TYPE SVR