in

Dallara Stradale is een straatauto die op het circuit thuishoort

De naam Dallara kennen we allemaal als fabrikant van raceauto’s, variërend van Formule 1 tot Le Mans Prototypes en alles wat daartussenin zit. Het Italiaanse bedrijf had echter nog nooit een straatauto gebouwd totdat men eerder dit jaar de Stradale introduceerde.

In theorie is de Dallara Stradale inderdaad een straatauto, maar eigenlijk wil je er alleen maar mee naar het circuit rijden, want dat is waar hij thuishoort. De Stradale heeft geen dak, geen deuren, geen radio en ongetwijfeld geen enkele vorm van comfort. Dallara heeft zelfs de kuipstoelen vastgezet om de gewichtsverdeling van de auto optimaal te houden.

Over gewicht gesproken, de monocoque en de hele carrosserie zijn gemaakt van carbon fiber waardoor de Stradale slechts 855 kilo weegt. De motor is een 2,3-liter EcoBoost van Ford, getuned naar 400 pk waardoor de Dallara een pk-gewichtsverhouding heeft van 1 pk per 2,13 kg. Honderd kilometer per uur staat na 3,2 seconden op de teller en als het rechte stuk lang genoeg is haalt de Stradale 280 km/h.

Bij een raceauto draait het echter nooit alleen om de prestaties in een rechte lijn, indrukwekkender is dan ook de hoeveelheid downforce die de Stradale genereert: 820 kg. Meer dan een McLaren Senna en genoeg om 2G in de bochten te trekken. Lekker voor de nekspiertjes!

Dallara gaat 600 exemplaren bouwen van de Stradale en één van die exemplaren werd getest door Top Gear.

Video: Dallara Stradale Review

Dallara Stradale is een straatauto die op het circuit thuishoort

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *