in

Datsun Roadster laat zien hoe gaaf Restomodding kan zijn

Restaureren en modificeren van een klassieker, dat is wat Restomodding inhoudt. Niet iedereen is te spreken over de zogenaamde restomod-projecten, maar zo af en toe komen we toch prachtige auto’s tegen.

Deze Datsun 1600 Sports Roadster is een mooi voorbeeld hoe het modificeren van een klassiek model een auto nieuw leven in kan blazen zonder het te verpesten. De auto is gebouwd door Japanese Classics en is van voor tot achter onder handen genomen.

De meest in het oog springende verandering is de kleine, lage voorruit met afgeronde bovenhoeken. en het ontbreken van de stoffen kap. Daarnaast heeft de Datsun verbrede wielkasten, een verlaagde voorbumper en is hij ontdaan van diverse chromen sierstrips en bumpers om een strak design te creëren.

De groene tint is zelf gemengd door Japanese Classics en vormt een prachtige combinatie met het rode/zwarte interieur. De stoelen zijn speciaal gemaakt voor deze Datsun Roadster zodat ze niet boven de carrosserie uitsteken en ook de rest van het interieur is prachtig afgewerkt.

Als kers op de taart is er de motorwissel, een Autech SR20DE 2,0-liter viercilinder met 200 pk. Voor zo’n lichte auto meer dan voldoende vermogen!

Fotograaf Larry Chen zocht de schepper van deze Datsun op tijdens SEMA en maakte onderstaande fotoreportage van de restomod.

Video: Datsun Roadster van Japanese Classics

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Klokje Rond - Peugeot 107

Klokje Rond – Peugeot 107 1.0 met 422.587 km

Delorean Autonoom Driften

Deze DeLorean drift zelf een Gymkhana-parcours