in

De 1.200 pk Mazda MX-5 RADBUL

We beloofden jullie meer te laten zien van Mad Mike’s RADBUL, nou bij deze dan. Hieronder een uitgebreide video van Mad Mike’s terugkeer naar Formula Drift met de 1.200 pk sterke Mazda MX-5 RADBUL.

Na een afwezigheid van vijf jaar besloot Mike Whiddett terug te keren naar Formula Drift USA. De tweede ronde van het 2015 kampioenschap, in Atlanta, was de plaats waar hij de RADBUL voor het eerst zijn sporen zou geven in competitieverband en zijn comeback zou maken. Het was pas de derde keer dat Mike achter het stuur zat van de twin turbo MX-5 maar desalniettemin kwalificeerde hij zich in de top 10.

De twin turbo 4-rotor 26B wankelmotor levert bij ‘low boost’ 1.200 pk, maar dat kan makkelijk verhoogd worden naar 1.400 pk. Omdat Mike slechts twee keer getest had met de RADBUL moest er nog een hoop geleerd worden in Atlanta. “De MX-5 stuurt enorm scherp en is bijna net zo breed als dat hij lang is, dit vergt nogal wat gewenning” aldus Mike. De Nieuw-Zeelander strandde in de top-16 shootout maar was blij met de geboekte progressie.

De wankelmotor is oorverdovend luid en een welkome toevoeging aan het V8 geweld in Formula Drift, geen wonder dus dat de Mazda nu al een van de publieksliefhebbers is. Check snel Mike’s uitgebreide verslag van Atlanta en zet je speakers open voor dat geweldige geluid.

Video: De 1.200 Mazda MX-5 RADBUL

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Subaru en een volle fles lachgas

Subaru en een volle fles lachgas

Lamborghini Aventador SV Track Test

Lamborghini Aventador SV Track Test