in

Is de 2015 Honda NSX een waardig opvolger?

Na bijna 10 jaar van concept cars, prototypes en een hoop geruchten is de nieuwe Honda NSX dan eindelijk officieel gepresenteerd in Detroit. De NSX is rijp voor productie en moet later dit jaar al te koop zijn voor een bedrag van minstens 150.000 dollar.

De 2015 Honda NSX is drastisch veranderd ten opzichte van zijn voorganger die van 1990 tot 2006 werd geproduceerd. Zowel qua uiterlijk als techniek lijkt de nieuwe NSX in geen enkele manier op de legendarische supercar uit het verleden. Daar is op zich niets mis mee, maar puristen hadden daarom liever een andere naam gezien op deze auto.

Honda heeft gekozen voor een direct ingespoten V6-motor met twee turbo’s, daarnaast maakt de NSX gebruik van drie elektromotoren. Twee op de voorwielen, voor aandrijving en remvermogen, en één bij de V6-motor die functioneert als generator. Een andere verassing is de negentraps DCT-transmissie met dubbele koppeling, die transmissie drijft alle vier de wielen aan via het Sport Hybrid Super Handling All Wheel Drive-systeem. Het exacte vermogen is nog niet bekend maar men spreekt over meer dan 550 pk.

De hybride-supercar van Honda kan volledig elektrisch rijden in de Quiet-modus, daarnaast zijn er nog drie andere modi die voor zich spreken: Sport, Sport+ en Track. Volgens Honda heeft de auto het laagste zwaartepunt in zijn klasse en is alle aerodynamica volledig afgestemd op zoveel mogelijk downforce genereren en de motor en remmen te voorzien van koeling.

De NSX gaat volledig in Amerika gebouwd worden en daar verkocht worden onder de merknaam Acura, in Europa en Japan komt er gewoon een Honda-badge op. Hoewel het design zeker niet lelijk is vind ik het wel meer van hetzelfde en niet zo uniek als de “echte NSX“. Hoe denken jullie hierover?

Video: 2015 Honda NSX

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

1967 Camaro vs 2013 Copo Camaro dragrace is erg close

1967 Camaro vs 2013 Copo Camaro dragrace is erg close

Clio RS rolt bijna om na inhaalactie op Porsche

Clio RS rolt bijna om na inhaalactie op Porsche