in

De 600 pk Polestar 1 speelt in de sneeuw

Een prototype van de Polestar 1 werd afgelopen winter naar het noorden van Zweden gestuurd om te zien hoe de 600 pk sterke hybride coupé onder extreem koude omstandigheden opereert.

Het sportieve automerk van Volvo testte onder andere de aandrijflijn bij temperaturen van -28C en verschillende schokdempers, veren, stabilisatorstangen en rubberen bussen. Het prototype werd gestript van alle hulpsystemen, waardoor de testrijder het chassis goed kon voelen.

De Polestar 1, in 2013 geïntroduceerd als Volvo Concept Coupé, combineert een 2.0-liter viercilindermotor die de vooras aandrijft met twee elektrische motoren die de achterwielen aandrijven. Het totale vermogen bedraagt 600 pk en 1.000 Nm en dankzij de 34kWh-batterij kan er maximaal 150 km op elektriciteit gereden worden.

Tussen het testen door zal Polestar de auto meenemen naar Auto China 2018 waar hij van 25 april tot 4 mei getoond zal worden in Peking. Naar verwachting zal de productie volgend jaar van start gaan.

Video: De 600 pk Polestar 1 speelt in de sneeuw

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Topsnelheid Tesla Model 3

Telsa Model 3 naar topsnelheid op de Autobahn

Mercedes SL65 AMG Black Series

Doug DeMuro neemt de Mercedes SL65 AMG Black Series onder de loep