in

De 630 pk sterke Maserati MC20 onthuld

Maserati stapt opnieuw in de supercararena en onthulde vandaag officieel de MC20. Autovisie maakte in juni al kennis met de nieuwe bolide in een fotostudio en Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen vertelt je in deze video alles over het model!

Vandaag, 9 september 2020, staat voor eeuwig in de geschiedenisboeken als de geboortedag van de MC20. De supercar beschikt over een nieuw ontwikkelde 3.0-liter twin turbo V6-motor die Maserati zelf bouwt. De krachtbron is goed voor 630 pk en 730 Nm op de achterwielen, waardoor de MC20 binnen 2,9 seconden naar de 100 km/h accelereert. Vanuit stilstand knalt hij in 8,8 seconden naar 200 km/h en de topsnelheid bedraagt 325 km/h.

De Maserati MC20 weegt 1500 kg en heeft daardoor een pk/gewichtsverhouding van 1 pk per 2,33 kg. Dit is mede tot stand gekomen door een carbon monocoque én carrosserie, gebouwd met behulp van Dallara. Het koetswerk valt op door zijn rustige en vloeiende lijnen, geen enorme luchthappers of spoilers op de MC20. Wat er wel op zit, voor het eerst op een Maserati, zijn vlinderdeuren die schuin naar voren openen. Deze prachtige deuren moeten ook bijdragen aan een betere stroomlijn. Een ander mooi detail is de drietand die verwerkt is in de motorkap, welke zorgt voor de nodige koeling.

Vanaf volgend jaar is de Maserati MC20 te koop, prijzen zijn nog niet bekend maar reken op tussen de 2 en 3 ton.

Video: Maserati MC20 onthuld

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M2 CS vs Porsche Cayman GT4

BMW M2 CS neemt het op tegen Porsche Cayman GT4

Alfa Romeo Giulia GTAm voor het eerst in actie

Zie de Alfa Romeo Giulia GTAm voor het eerst in actie