in

De 911 van Singer en Williams nader bekeken

Onder codenaam Dynamics and Lightweighting Study werkten Singer en Williams Advanced Engineering drie jaar aan deze prachtige 911.

Als basis werd een Porsche 911 van de 964-generatie genomen en die werd op alle fronten verbeterd. De 3.6-liter grote boxermotor werd opgeboord naar 4.0-liter en is volgens Singer de meest geavanceerde luchtgekoelde 911-motor ooit gebouwd. Naast de grotere inhoud heeft de motor titanium drijfstangen, dubbele bovenliggende nokkenassen, kleppen van titanium, aluminium throttle bodies en een carbon fiber air box. De zescilinder levert nu 500 pk en trekt door tot 9.000 tpm.

De carrosserie is gemaakt van carbon fiber en die is aerodynamisch geoptimaliseerd, met een klein luchtkanaal bij de achterruit die samenwerkt met de grotere ducktail spoiler. Al het andere is ook gemaakt van koolstofvezel of een ander lichtgewicht materiaal waardoor het gewicht van de Singer DLS 911 onder de 1.000 kg bleef.

Williams ontwierp de vering welke is uitgerust met instelbare dempers. De ABS, tractie- en stabiliteitscontrole komen van Bosch en hebben verschillende modi. De prachtige handgeschakelde zesversnellingsbak is door Hewland ontworpen en is een waar meesterwerk in de cabine. Tot slot willen we nog even wijzen op de 18″ magnesium velgen van BBS, gemaakt om eruit te zien als oude Fuchs-velgen.

In onderstaande video neemt Top Gear-presentator Jack Rix je mee langs alle details van deze ontzettend gave Singer DLS. Er komen 75 exemplaren van deze 911 en die krijgen een prijskaartje van, schrik niet, 1.8 miljoen dollar!

Video: De 911 van Singer en Williams nader bekeken

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Italdesign-GT-R50

Nissan GT-R50 by Italdesign op Goodwood

Audi RS4 Avant Nordschleife Lap

Audi RS4 Avant Nordschleife Lap