in

De American Dream, de langste auto ter wereld!

In 2020 is de langste auto ter wereld naar Florida gebracht voor een volledige restauratie. Oorspronkelijk is de limousine gebouwd in Burbank in 1986 door Jay Ohrberg, de zogenaamde “American Dream” heeft betere dagen gekend nadat hij een aantal jaar verwaarloosd was achtergelaten in een magazijn in New Jersey. Maar nu, twee en een half jaar later, is de langste auto ter wereld gerestaureerd en ziet hij er beter uit dan ooit. 

De restauratie omvatte een volledige carrosserieherwerking, een make-over van het interieur, een motorrevisie en upgrades van het zwembad, de minigolfbaan en de jacuzzi. Volgens Guinness World Records kostte de restauratie inclusief verzendkosten ongeveer $250.000. 

De American Dream is 30,5 meter lang en daarmee verbreekt hij het vorige record uit 1986. Hij heeft 26 wielen, twee V8-motoren, een voor en een achter, en er kunnen tot wel 75 mensen in. Samen met enkele van de reeds genoemde elementen, heeft deze limousine ook een waterbed, een pooltafel en zelfs een functionerend helikopterplatform. Niet zomaar een auto dus! Check de video van de American Dream hier! 

Via: Motor1

Video: De American Dream, de langste auto ter wereld!

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

bubbeltjesplastic banden

Banden van bubbeltjesplastic?!

Audi RS3 crash Nordschleife

Nederlander crasht met Audi RS3 op Nordschleife