in

De Aston Martin DB12 nader bekeken

Aston Martin heeft gisteren de nieuwe DB12 gepresenteerd. De Grand Turismo is ontworpen om het 110-jarig jubileum van het merk te vieren en is in wezen een uitgebreide facelift van de DB11, die in 2016 werd geïntroduceerd.

De DB12 heeft een nieuwe voorbumper met een grotere grille, zoals ook te zien is op de Vantage. Onder de voorbumper hangt een flinke splitter en iets daarboven zien we nieuwe LED-koplampen, een gewijzigde motorkap en een herzien Aston Martin-embleem. De voorkant is het enige deel waaraan de designers gewerkt hebben, want vrijwijl alles achter de A-stijl wordt gedeeld met zijn voorganger.

Onder de motorkap vind je de bekende 4.0-liter twin turbo V8-motor van Mercedes-AMG, goed voor 680 pk en 800 Nm koppel. Een twaalfcilinder, toch wel de bekendste krachtbron van Aston Martin, wordt niet meer geproduceerd. De dubbel geblazen achtcilinder is echter krachtig genoeg om de 1.800 kilogram wegende DB12 in 3,5 seconden naar 100 km/h te slepen en naar een top van 325 km/h.

Naast de nieuwe motor beschikt de DB12 over een vernieuwd chassis dat 7% stijver is. Samen met een elektronisch sperdifferentieel en een vernieuwde ophanging, met stijvere stabilisatorstangen en nieuwe adaptieve dempers, moet dit de rijeigenschappen van de GT flink verbeteren. Optioneel kunnen er koolstofkeramisch remmen gemonteerd worden die 27 kg aan gewicht besparen. De velgen, hoewel 21-inch, zijn 8 kg lichter dan de 20-inch wielen op de DB11. Standaard zijn deze omhuld met Michelin Pilot 5S-banden.

De Aston Martin DB12 is vanaf het derde kwartaal te koop en zal in de toekomst worden vergezeld door een DB12 Volante. In onderstaande video loopt JWW langs alle details van de nieuwe DB12.

Video: De Aston Martin DB12 nader bekeken

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Garage 54 bouwt Transparante Viercilinder

Garage 54 bouwt Transparante Viercilinder

Dame in VW Golf krijgt EMG Cursus aan d'r broek

Dame in VW Golf krijgt EMG Cursus aan d’r broek