in

De Audi RS6 GTO is een hommage aan de IMSA GTO

Dit zijn geen beelden van Forza Horizon. Deze Audi RS6 GTO is zo echt als het maar kan zijn!

Toen deze krankzinnige RS6 GTO-concept-car in november vorig jaar aan de wereld werd gepresenteerd, kwijlden alle Audi-fans als een Sint-bernard. De RS6 GTO is een eerbetoon aan de legendarische 90 quattro IMSA GTO raceauto en gemaakt ter ere van 40 jaar Quattro.

Van de kleurstelling tot de witte ‘wieldoppen’ en de enorme achtervleugel, de RS6 heeft een hoop overeenkomsten met de IMSA GTO en heeft zelfs een uitlaat aan de zijkant. De cabine is uitgerust met kuipstoelen, zespuntsgordels, een volledige rolkooi en een deels gestript interieur.

De 4.0-liter Twin Turbo V8-motor met Mild Hybrid-systeem levert 705 pk en 900 Nm koppel, vergelijkbaar met de IMSA GTO uit 1989. 0-100 km/h gaat in 3.1 sec en zijn topsnelheid bedraagt 310 km/h.

Er werd in totaal 25 weken aan de RS6 GTO gewerkt door 12 leerlingen uit 4 verschillende vakgebieden van Audi. Dit is de enige keer dat dit 1 of 1concept in het wild is gefotografeerd, maar aangezien de auto niet is geregistreerd en een concept is mag er niet op straat mee worden gereden. Zonde, maar verder unieke beelden!

Video: Audi RS6 GTO

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Velgen slopen met een Ferrari 458 Italia

Zo sloop je de velgen van je Ferrari 458 Italia

Nieuwe VW Golf R vs BMW M135i vs Audi S3 vs AMG A35

Nieuwe VW Golf R vs BMW M135i vs Audi S3 vs AMG A35