in

De Audi RS6 GTO is een hommage aan de IMSA GTO

Dit zijn geen beelden van Forza Horizon. Deze Audi RS6 GTO is zo echt als het maar kan zijn!

Toen deze krankzinnige RS6 GTO-concept-car in november vorig jaar aan de wereld werd gepresenteerd, kwijlden alle Audi-fans als een Sint-bernard. De RS6 GTO is een eerbetoon aan de legendarische 90 quattro IMSA GTO raceauto en gemaakt ter ere van 40 jaar Quattro.

Van de kleurstelling tot de witte ‘wieldoppen’ en de enorme achtervleugel, de RS6 heeft een hoop overeenkomsten met de IMSA GTO en heeft zelfs een uitlaat aan de zijkant. De cabine is uitgerust met kuipstoelen, zespuntsgordels, een volledige rolkooi en een deels gestript interieur.

De 4.0-liter Twin Turbo V8-motor met Mild Hybrid-systeem levert 705 pk en 900 Nm koppel, vergelijkbaar met de IMSA GTO uit 1989. 0-100 km/h gaat in 3.1 sec en zijn topsnelheid bedraagt 310 km/h.

Er werd in totaal 25 weken aan de RS6 GTO gewerkt door 12 leerlingen uit 4 verschillende vakgebieden van Audi. Dit is de enige keer dat dit 1 of 1concept in het wild is gefotografeerd, maar aangezien de auto niet is geregistreerd en een concept is mag er niet op straat mee worden gereden. Zonde, maar verder unieke beelden!

Video: Audi RS6 GTO

De Audi RS6 GTO is een hommage aan de IMSA GTO

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *