in

De Audi S4eP accelereert achteruit sneller dan een 911 GT2 RS

Daniel Abt is terug met een nieuwe vlog over de door Schaeffler Group ontwikkelde Audi S4eP. In zijn vorige vlog konden we al zien dat de 1.200 pk sterke S4eP in zeven seconden naar een snelheid van 200 km/h blaast, en in deze video gaat Abt die snelheid proberen te halen terwijl hij achteruit rijdt.

Om de challenge nog uitdagender te maken zet het team er een Porsche 911 GT2 RS naast die vooruit rijdt. Wat blijkt, die krankzinnige Audi S4eP accelereert achteruit sneller naar 178 km/h dan de Porsche vooruit kan rijden. Dat is indrukwekkend, maar tegelijkertijd ook logisch. De elektrische raceauto heeft een single-speed versnellingsbak en kan in theorie dus net zo hard achteruit als vooruit rijden.

Minstens zo indrukwekkend is dat Daniel Abt dit durft, zo hard achteruit rijden gaat compleet tegen je natuur in en Daniel gaat uiteindelijk nog veel harder dan 178 km/h. Onofficieel verbreekt hij het wereldrecord met een snelheid van 210 km/h achteruit!

Zijn prestatie kun je zien in de vlog hieronder, Engelse ondertiteling is beschikbaar.

Video: Audi S4eP accelereert achteruit

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. Gaaf maar jank niet zoveel en hou gewoon dat gas vast…Volgende uitdaging ; hoe snel kan/durf je op de cruise control te rijden…??? 200kmh NP , 230 redelijk spannend , 265 is net wat te maar voor kort wel te doen…;)

Reageer op deze video

Porsche 911 turbo neemt stoeprandje mee

Porsche 911 Turbo neemt een stoeprandje mee

Drone filmt Corvette driftend over bergwegen

Drone filmt Corvette driftend over bergwegen