in

De Audi S4eP heeft 1.200 elektrische pk’s!

Daniel Abt rijdt voor het Formule E-team van Audi Sport ABT, gerund door zijn vader Hans-Jurgen. Het team wordt gesponsord door de Schaeffler Group en die hebben deze Audi S4eP ontwikkeld.

De Schaeffler 4ePerformance is een compleet verbouwde Audi RS3 TCR-auto. Maar in plaats van een verbrandingsmotor zitten er vier elektromotoren in, afkomstig uit de Formule E-auto’s van Abt en Lucas di Grassi. De motoren leveren 300 pk per stuk, goed voor in totaal dus 1.200 pk en 1.280 Nm koppel. Dat is meer vermogen dan in de RS6-E van Abt en deze elektrische raceauto is dan ook in staat om in zeven seconden naar een snelheid van 200 km/h te blazen.

De Schaeffler 4ePerformance is een mooi voorbeeld van hoe technologie vanuit de autosport overgezet zou kunnen worden naar een productieauto. Dat is het overigens bij lange na niet, dit is een concept en dat zal voorlopig ook zo blijven. Maar de eerste stappen zijn gezet.

In onderstaande video neemt Daniel Abt ons mee voor een proefrit en wat heftige donuts. Voor de echte actie moet je even doorspoelen!

Video: De Audi S4eP heeft 1.200 elektrische pk’s!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

YouTuber ziet motorrijder over het hoofd

YouTuber maait bijna motorrijder omver met zijn Lambo

Vaughn Gittin Jr drift de Nordschleife in 900 pk Mustang RTR

Vaughn Gittin Jr drift de Nordschleife in 900 pk Mustang RTR