in

Nico Rosberg in de nieuwe Formule E-auto in Berlijn

Afgelopen weekend bestuurde Nico Rosberg de nieuwe Formule E-auto in Berlijn. Het was de eerste keer dat de Gen2-auto aan het publiek getoond werd en de Duister gaf een demonstratie op het Tempelhof-circuit.

De nieuwe Formule E-auto heeft een grotere batterijcapaciteit waardoor er tijdens de races niet meer van auto gewisseld hoeft te worden. Het vermogen komt uit op 250kW en het gewicht bedraagt inclusief de coureur 900 kg. De nieuwe raceauto oogt veel agressiever en zal meer downforce produceren dan de huidige Formule E-bolide.

Hoewel Rosberg benadrukte dat hij geen plannen had om terug te keren in de autosport, genoot de Duitser toch van zijn eerste run in een Formula E-auto. Sinds vorige maand is de wereldkampioen van 2016 ook een investeerder van de raceklasse, waarin hij veel potentieel ziet.

Video: Nico Rosberg in de nieuwe Formule E-auto

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bruno Senna test McLaren Senna

Bruno Senna test de McLaren Senna

Porsche 911 GT3 Touring

Rondje Losail International Circuit met een 911 GT3 Touring