in

Nico Rosberg knalt met 2.000 pk Rimac Nevera door Monaco

Voormalig Formule 1-coureur Nico Rosberg heeft onlangs zijn Rimac Nevera in ontvangst genomen en dit is de eerste keer dat hij zijn 2.000 pk sterke hypercar meeneemt voor een rit door Monaco.

Rosberg begint met een introductie van zijn Rimac aan de haven van Monte-Carlo. De Duitser legt de verschillende rijmodi uit en laat zien wat zijn ideale zitpositie is. Vervolgens stapt hij uit de Nevera maar laat de sleutel in het contact zitten. Geen goed idee want hij sluit zichzelf zodoende buiten en moet wachten totdat iemand de reservesleutel komt brengen.

Na dit kleine oponthoud gaat hij de bergen in met de Rimac Nevera om de limiet van de hypercar op te zoeken, en die ligt behoorlijk ver. Rosberg claimt dat dit de beste auto is waar hij ooit in heeft gereden. Een ongelooflijke balans, veel downforce, veel grip en natuurlijk een krankzinnige acceleratie.

De 2 miljoen euro kostende hypercar wordt uiteindelijk achtergelaten op een bergpas omdat Rosberg naar een kerstfeestje moet met zijn dochters en hij de Rimac niet van de handrem krijgt. Een nogal abrupt maar hilarisch einde van deze video.

Video: Rosberg knalt met Rimac Nevera door Monaco

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #22

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #22

gecrashte AMG GLC 63

Zie hoe een gecrashte AMG GLC 63 hersteld wordt