in

Rimac Nevera vernedert Lamborghini Aventador SVJ

Of we het nu leuk vinden of niet, de snelste auto’s ter wereld zijn tegenwoordig elektrische modellen. In de eerste aflevering van Top Gear Season 32 kruipt Chris Harris achter het stuur van de Rimac Nevera, de snelste productieauto van dit moment. Om in context te plaatsen hoe snel de Kroatische hypercar is, racet hij tegen een Lamborghini.

De Aventador SVJ wordt aangedreven door een 6,5-liter V12 met een piekvermogen van 770 pk en een koppel van 720 Newtonmeter. Het is absoluut geen langzame auto en totdat de Ultimae arriveerde, was de SVJ de snelste Aventador in de line-up. De Rimac Nevera is echter van een andere orde.

De Nevera heeft vier elektromotoren, één voor elk wiel, en genereert een piekvermogen van 1.914 pk en 2360 Nm direct koppel. De elektrische hypercar lanceert naar 96 kilometer per uur in een belachelijke 1,85 seconden. Duizelingwekkende cijfers waar normale verbrandingsmotoren nooit aan kunnen tippen. Tenzij je gelooft in het sprookje van de Devel Sixteen.

Natuurlijk is de Rimac ongeveer drie keer zo duur als een SVJ en was het beter geweest als TopGear een Chiron Super Sport ernaast had gezet. Het verschil was dan kleiner geweest, maar dan nog was de Rimac als winnaar uit de test gekomen.

Video: Rimac Nevera vernedert Lamborghini Aventador SVJ

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

POV Video van Mercedes-AMG One op Circuit Barcelona

POV Video van Mercedes-AMG One op Circuit Barcelona

Op de Rollenbank - Alfa Romeo 159 SW 3.2

Op de Rollenbank – Alfa Romeo 159 SW 3.2