in

Bugatti Chiron Super Sport op een natte Nürburgring is angstaanjagend

Wat zou jij doen als je een dag lang in de 1600 pk sterke Bugatti Chiron Super Sport zou mogen rijden? Jack Rix van Top Gear ging uiteraard de Autobahn op, maar hij diende ook een verzoek in om de Nürburgring te bezoeken. Gek genoeg ging Bugatti nog akkoord ook!

De Bugatti werd opgehaald in Molsheim en direct werd er koers gezet naar de Eifel. Onderweg tikt Jack nog even 340 km/h aan, maar dat is kinderspel voor de Chiron Super Sport, welke een topsnelheid heeft van 440 kilometer per uur. De echte uitdaging was een rondje toeristenfahrt op de Nürburgring Nordschleife. Die uitdaging werd alleen maar groter toen het met bakken uit de hemel kwam.

Jack, met slechts 3 rondjes ervaring op de ‘Ring, kreeg testcoureur Andy Wallace mee als ondersteuning. Wat in eerste instantie een leuk idee was, werd een angstaanjagend rondje met een flink aantal momenten van overstuur. Geen pretje als je een auto van 3 miljoen euro te leen hebt!

Video: Bugatti Chiron Super Sport op een natte Nürburgring

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video