in

Nico Rosberg test een Ferrari F40

Nico Rosberg woont zijn hele leven al in hetzelfde appartementencomplex in Monte-Carlo en zolang als zich hij kan herinneren staat er een Ferrari F40 in de garage. Na 36 jaar had hij eindelijk de moed verzameld om de eigenaar te vragen of hij een ritje mocht maken met de F40.

Zoals voor veel autoliefhebbers is de F40 ook voor Nico Rosberg een ‘bucket list’ auto. De klassieker heeft inmiddels een waarde van ruim 1.5 miljoen euro en dus was de oud-wereldkampioen van 2016 licht nerveus voor zijn testrit met de F40.

Vanuit Monte-Carlo navigeert Rosberg naar de bergen boven Monaco, terwijl hij ondertussen de historie achter de ontwikkeling van de meest iconische Ferrari ooit vertelt. Als de verkeersdrukte is afgenomen en de lege bergwegen zich aandienen, trapt de ex-F1-coureur het gaspedaal diep in om de 2,9-liter twin turbo V8-motor aan het werk te zetten.

De ruim 30 jaar oude Ferrari is zoals ze zeggen ‘ a handful’ om te besturen, met zijn zware koppeling, knetterharde vering en turbogat. Toch gaat Nico echt als een malle over de bergwegen en houdt zich niet in. Dat doet hij ook niet in het centrum, waar hij een rood licht over het hoofd ziet wat leidt tot een komische situatie.

Video: Nico Rosberg test een Ferrari F40

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. I once had the luck to co-drive an F40, with a driver that really now how to drive. It was one of the most entertaining car drives I ever had, now 17 years ago and still unbeaten for me.

Reageer op deze video

Tesla Model Y Crashtest

Tesla Model Y komt in aanmerking voor Top Safety Pick+ na crashtest

Bakwagen verliest lading op A1 bij Muiderberg

Bakwagen verliest lading op A1 bij Muiderberg