in

De Audi Sport Quattro van Andre Lotterer

André Lotterer komt uit een echte autosportfamilie. Zijn vader had een raceteam in België dat een van de eerste rallywagens van Audi runde. Dat was een Quattro met een lange wielbasis en een vijfcilinder die alle vier de wielen aandreef. Het was deze auto die zijn liefde voor autosport en Audi deed groeien.

André begon op jonge leeftijd te racen met karts en bleek talent te hebben. De overstap naar de autosport volgde in 1998 en hij won gelijk het Formule BMW-kampioenschap. Hierna volgde nog twee titels in Super GT, één Formula Nippon-titel, één FIA WEC-titel en drie keer de winst tijdens de 24 uur van Le Mans. Hij won die races met Audi, waardoor de cirkel mooi rond is.

Om het verhaal nog mooier te maken, André heeft een opgevoerde Sport Quattro. De 450 pk sterke Audi is een bijzonder vervoersmiddel, helemaal als je bedenkt dat dit zijn dagelijkse auto is in Monaco.

Video: Petrolicious – Audi Sport Quattro

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

SSC Tuatara

Zie hier een werkend prototype van de 1750 pk SSC Tuatara

Klokje Rond - Peugeot 205 met 1 miljoen km op de teller

Klokje Rond – Peugeot 205 met 1 miljoen km op de teller