in

Petrolicious – Audi’s UrQuattro

Audi startte een revolutie in de rallysport toen het vierwielaandrijving koppelde aan een vijfcilinder turbomotor. Die auto, de Sport Quattro, was niet alleen een pionier maar domineerde het World Rally Championship begin jaren ’80 en zorgde ervoor dat achterwielaangedreven auto’s als de Lancia 037 definitief tot het verleden behoorde.

De geschiedenis van de UrQuattro is dus de moeite waard om te vertellen, en wie kan dat beter dan Petrolicious?! Dat doen ze aan de hand van een exemplaar uit 1983 met een gezonde 175.000 mijl op de teller. Deze Audi behoort toe aan Manuel Leon Minassian, die opgroeide in het Group-B tijdperk met helden als Hannu Mikkola, Stig Blomqvist, en Walter Röhrl. Deze mannen bewezen de succesformule van de Audi Sport Quattro, met Mikkola en Blomqvist die de wereldtitel wonnen in 1983 en 1984.

Voor een jongen als Minassian waren deze coureurs superhelden en de UrQuattro een supercar. Toen hij de mogelijkheid had om een exemplaar aan te schaffen hoefde hij niet lang na te denken.

Video: Petrolicious – Audi’s UrQuattro

Petrolicious – Audi’s UrQuattro

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *