in

De BMW I8 Review van Chris Harris

De BMW I8 is een van de meest futuristische auto’s die je kunt kopen, een sportauto zoals je die in de toekomst bij iedere dealer kunt kopen. Met een prijs van 149.000 euro is hij zeker niet goedkoop, maar desondanks ongekend populair. BMW geeft geen productieaantallen vrij maar zegt dat de productie nu al verhoogt wordt.

Naar verwachting zal 25 procent van de productie in de VS worden verkocht, in Duitsland 20 procent en in de UK 12,5 procent. De rest gaat naar het Midden-Oosten en China en naar een aantal kleinere markten, zoals de Europese landen. De toegewezen aantallen voor Nederland zijn inmiddels al verkocht en worden vanaf juni uitgeleverd.

Voor deze BMW I8 review vloog Chris Harris naar Los Angeles om de 375 pk sterke I8 te testen. Dat vermogen komt van een 1.5-liter driecilinder turbomotor die achterin is gemonteerd en twee elektromotoren voorin die gevoed worden door de in het midden geplaatste accu’s. Of Chris net zo enthousiast is over de BMW I8 als de rest van de meute zie je in onderstaande video.

Video: De BMW I8 Review van Chris Harris

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ayron Senna's last Pole Position

Ayrton Senna’s laatste Pole Position

Getting Started - 34 supercar start ups

Getting Started – 34 supercar start ups