in

De BMW M2 is officieel en krijgt 370 pk!

Dit is nog eens een goede manier om de dag te beginnen, BMW heeft de M2 officieel aangekondigd en gelijk maar een video het web op geslingerd.

De BMW M2 is de opvolger van de BMW 1M Coupé en positioneert zich uiteraard onder de M4. Het nieuwste lid van de M-familie krijgt een 3.0-liter zes-in-lijn motor met M TwinPower Turbo technology. Bij 6.500 toeren levert het blok 370 pk en het maximumkoppel komt uit op 500 Nm in de overboost-modus. Kopers kunnen kiezen voor een handgeschakelde zesbak of een semi-automatische versnellingsbak met dubbele koppeling.

Logischerwijs is de uitvoering met semi-automaat iets sneller in de sprint naar 100 kilometer per uur, na 4.3 seconden wijst de naald 100 km/h aan terwijl je er met de handbak 0.3 seconden langer over doet. Uiteraard weegt die 0,3 seconden niet op tegen het plezier van drie pedalen en zelf schakelen. De topsnelheid van de BMW M2 is zoals gewoonlijk begrensd op 250 km/h, maar tegen betaling kan dit verhoogd worden naar 270 km/h.

De vier uitlaatpijpen onthullen dat dit een echte M-power auto is maar ook het bredere koetswerk en de 19 inch lichtmetalen wielen springen in het oog. De wielophanging bestaat deels uit componenten die ook voor de M3/M4 worden gebruikt en met M Dynamic Mode kun je bepalen in welke mate de elektronica moet ingrijpen als je flink aan het gooien en smijten bent.

De BMW M2 is leverbaar in de kleuren blauw, wit, zwart en grijs. Vanaf april 2016 staat hij bij de dealer voor een prijs van €79.990.

Video: BMW M2 Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Aston Martin Vulcan

Aston Martin Vulcan aan het werk op Misano

Porsche Carrera GT

Kruip achter het stuur van een Carrera GT