in

Track Battle: BMW M4 vs BMW M5 30 jahre edition

Twee van de beste M-sportauto’s van dit moment worden tegenover elkaar gezet voor een track battle op Bedford Autodrome. De auto’s in kwestie zijn de M4 en de M5 ’30 jahre edition’.

De BMW M4 zien we vaak in actie hier op Autostrada en hebben we regelmatig besproken, de twin turbo zes-in-lijn levert 431 pk en 550 Nm aan koppel. Dat is niets vergeleken bij de ultieme BMW M5, de ’30 jahre edition‘ gaat daar met zijn 600 pk en 700 Nm koppel ruimschoots overheen. De sprint naar 100 kilometer per uur gaat in 3,9 seconden, dat is 0,4 seconden sneller dan de M4. Om de 1.845 kg zware M5 tot stoppen te brengen zijn er carbon-keramische remmen gemonteerd en daar heeft de auto zeker op het circuit profijt van.

Het Bedford Autodrome is een kort circuit wat zowel vloeiende stukken bevat als krappe bochten. Op het rechte stuk neemt de M5 logischerwijs een voorsprong, maar in de bochten kan de M4 optimaal profiteren van zijn 300 kilogram gewichtsvoordeel. Of dat de coupé genoeg tijdswinst oplevert om de M5 30 jahre edition te verslaan zie je in onderstaande track battle van EVO TV.

Video: Track Battle: BMW M4 vs BMW M5 30 jahre edition

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WTCC 2015 - Argentinië Highlights

WTCC 2015 – Argentinië Highlights

Lexus IS-F maakt een backflip en beland in de hekken

Lexus IS-F maakt een backflip en beland in de hekken