in

De BMW M4 CSL nader bekeken

De CSL badge is slechts twee keer eerder gebruikt door BMW. Op de E9 3.0 CSL en de E46 M3 CSL, maar daar komt nu een derde model bij; de G82 M4 CSL!

De fabrikant uit München gaat slechts 1.000 exemplaren produceren van de G82 M4 CSL, die daardoor nu al een collectors item is. In het kort heeft BMW de M4 op drie punten aangepakt; meer vermogen, minder gewicht, betere handling.

Om te beginnen bij de krachtbron, die levert nu 550 pk en 650 Nm koppel dankzij aanpassingen aan de ECU. Dat is 40 pk meer dan in de M4 Competition, de hoeveelheid koppel is daarentegen hetzelfde gebleven. Het vermogen gaat uitsluitend naar de achterwielen via een achttraps ZF-automaat.

Dan het gewicht, het paradepaardje van iedere CSL. Door de achterbank te verwijderen, carbon fiber kuipstoelen te monteren, minder isolatie, lichtgewicht velgen en een motorkap en kofferbakdeksel van CFRP, is de BMW M4 CSL 100 kg lichter dan de M4 Competition. Dat is een knappe gewichtsbesparing, maar met een totaalgewicht van 1.625 kg is de nieuwe CSL natuurlijk niet echt licht. Sterker nog, hij is 100 kg zwaarder dan de F82 M4 GTS.

Desondanks is de nieuwe M4 CSL de snelste productieauto van BMW ooit op de Nürburgring Nordschleife. Het verbeterde onderstel, de carbon-keramische remmen en hogere stijfheid dragen bij aan een rondetijd van 7:20,8 minuten op de legendarische omloop. Waarvan we de video in een later stadium met jullie delen.

In onderstaande video neemt BMW M’s Head of Engineering Dirk Hacker ons mee langs alle details van de G82 M4 CSL. Wat vinden jullie van de nieuwe CSL?

Video: De BMW M4 CSL nader bekeken

De BMW M4 CSL nader bekeken

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *