in

BMW M4 GTS eindelijk getest!

Hoewel de BMW M4 GTS vorig jaar oktober gelanceerd werd kunnen we nu pas kijken naar de eerste review van de M4 GTS. BMW hield haar nieuwste hardcore sportcoupé namelijk angstvallig verborgen voor journalisten, zelfs het nieuwe Top Gear kreeg geen primeur.

De M4 GTS wordt in een gelimiteerde oplage van slechts 700 stuks geproduceerd en het is de snelste M-auto van dit moment. Er worden 4 exemplaren aan Nederland geleverd tegen een prijs van 175.000 euro, exclusief het optionele Clubsport Package. Hiervoor krijgen de kopers een 1.510 kg wegende M4 met een 3,0-liter zescilinder turbomotor voorzien van waterinjectie. Het vermogen komt uit op 500 pk, wat een winst is van 69 pk, en de trekkracht stijgt met 50 Nm naar 600 Nm.

Dat de M4 GTS in handen van een professioneel coureur een serieuze strijdwagen is weten we, vorig jaar zagen we dat deze BMW in staat is om de Nordschleife in 7 minuten en 28 seconden af te leggen. Dat is een bijzonder snelle tijd en zoals BMW zelf zegt “wij hoeven geen supercar te bouwen want onze auto’s zijn net zo snel als supercars”.

Kan de M4 GTS enigszins teleurstellen in deze review? Hell no!

Video: BMW M4 GTS Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formule 1 2016 - Hungarian Grand Prix Highlights

Formule 1 2016 – Hungarian Grand Prix Highlights

Mustang GT racet achteruit

Mustang GT racet achteruit tegen VW Jetta