in

Dit is de 2016 BMW M4 GTS!

We zagen er al een conceptversie van, maar nu is de BMW M4 GTS dan echt definitief! De oplage van de M4 GTS is gelimiteerd op zevenhonderd exemplaren wereldwijd en zal in de lente van 2016 te koop zijn.

De BMW M4 GTS heeft dezelfde 3.0-liter zescilinder onder de motorkap liggen als de standaard M4, echter door gebruik te maken van waterinjectie wordt het vermogen verhoogd tot 500 pk en 600 Nm koppel. Hierdoor heeft hij een acceleratie van 0 tot 100 km/h in slechts 3,8 seconden en een begrensde topsnelheid van 305 km/h.

Naast de extra paardenkrachten is er veel moeite gedaan om het gewicht omlaag te brengen, de splitter aan voorzijde, de motorkap, de versteviging achter het dashboard, het dakpaneel, de achterspoiler en de diffuser zijn vervaardigd uit met koolstofvezel verstevigd kunststof. Het uitlaatsysteem heeft een lichtgewicht demper van titanium en de M-wielen zijn vervaardigd uit aluminium.

Binnenin de M4 GTS is de achterbank verdwenen en zien we lichtgewicht portier- en achterpanelen en een lichtgewicht middenconsole met Alcantara bekleed. Het resultaat van al deze besparingen is een rijklaargewicht van 1.150 kg en een gewicht-vermogensverhouding van 3,0 kg/pk.

Speciaal voor de BMW M4 GTS zijn er instelbare schroefveren met geïntegreerde dempers ontwikkeld en aangepaste stabilisatorstangen en montagepunten. De stopkracht is afkomstig van carbon-keramische remschijven en Michelin Pilot Sport Cup 2-banden. Tot slot meldt BMW dat de M4 GTS in 7:28 minuten de Nürburgring Nordschleife rondgaat, maar daarvan zeggen wij eerst zien dan geloven!

Video: BMW M4 GTS Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

kleiduiven schieten Ferrari 599 SA

Kleiduiven schieten vanuit je Ferrari 599 SA Aperta

Aventador in brand

Zo staat ineens je Aventador in de brand