in

De BMW X8 wordt een gigantische SUV

Het kan altijd groter en duurder moeten ze in München gedacht hebben. Want hoewel de X7 al werkelijke enorm is, lijkt BMW te werken aan een nog grotere en luxere SUV. De BMW X8.

De nieuwe X8 wordt ontwikkeld door BMW’s M-afdeling, maar dat wil niet zeggen dat het een sportieve SUV wordt. Een auto van ruim 2.5 ton kan simpelweg niet sportief zijn in de bochten, ook al krijgt de topversie (X8M) waarschijnlijk een 4.4-liter twin turbo V8 mét elektromotor voor een totaal van ongeveer 700 pk.

Volgens de spotters ter plaatse had de fabrikant deze week twee prototypes van de BMW X8 op de Nürburgring Nordschleife, beide nog goed gecamoufleerd. Geen van de prototypes was echter in staat om de Groene Hel meer dan twee of drie ronden achter elkaar te voltooien, dit in verband met koelingsproblemen. Het circuit is dan ook geen plek waar deze enorme SUV thuishoort, maar wordt hoort zo’n enorm gevaarte dan wel thuis? Het lijkt ons ook geen auto voor in een klein dorp of een historisch centrum.

Het koetswerk lijkt op zijn zachtst gezegd ‘markant’ te worden. Neem het front, dat uit twee lagen lijkt te zijn opgebouwd en naast een gigantische grille ook behoorlijk opvallende verlichtingsunits herbergt. BMW is blijkbaar nog lang niet klaar met het shockeren van zijn publiek en geeft de X8 een weerzinwekkend front.

In de video van spotter Automotive Mike zien we de 700 pk sterke BMW X8 op snelheid over de Nürburgring Nordschleife rijden in zowel droge als natte weersomstandigheden. Naar verwachting zal de SUV ongeveer 165.000 euro gaan kosten en in het laatste kwartaal van 2022 gepresenteerd worden aan het grote publiek. Leveringen zullen dan in het jaar daarop starten.

Video: BMW X8 op de Nürburgring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hot Rod crash

Hot Rod crasht na Cars and Coffee Manchester

Indy 500 highlights 2021

IndyCar 2021 – Indy 500 Highlights