in

De Dodge Viper ACR heeft op 13 banen het baanrecord

De Dodge Viper ACR is een knap staaltje techniek en een serieus snelle straatauto. Om te bewijzen dat dit een van de snelste straatauto’s ter wereld is heeft Dodge wat circuit’s in Noord-Amerika bezocht, met overweldigende resultaten.

Op dertien verschillende circuits heeft de Dodge Viper ACR het baanrecord verbroken, waardoor hij nu meer baanrecords op zijn naam heeft staan dan iedere andere straatauto. Achter het stuur van de 646 pk sterke Viper ACR zat niet eens een professionele coureur want de auto is bedoeld voor amateur-racers die in het weekend het circuit willen bezoeken.

Uiteraard kan ‘Vehicle Dynamic Engineer’ Chris Winkler wel een aardig potje sturen anders zet je dit soort baanrecords niet neer, maar dat de Viper ACR “de hoogste downforce van elke productieauto” heeft, een dubbel-instelbare schroefset van Bilstein, Kumho Ecsta V720 semi-slicks en Brembo’s Carbon Ceramische Matrix remmen helpt natuurlijk wel mee. Welke straatauto kan dit record verbeteren?

Video: Dodge Viper ACR verbreekt baanrecords

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ontwikkeling Nissan GT-R LM Nismo

Deze interessante docu volgt de Nissan GT-R LM NISMO op weg naar Le Mans

Tien Formule 1 Ferrari's op de start grid

Tien Formule 1 Ferrari’s op de start grid