in

De eerste beelden van de Nissan GT-R LMP1 Nismo

Het aankomende seizoen van het FIA World Endurance Championship wordt zo vet! Vier verschillende merken die vier verschillende technieken hanteren om te strijden in de LMP1-klasse. Na Audi, Toyota en Porsche zien we dit jaar ook een auto van Nissan op de grid staan. Een auto die tot dusver redelijk uit de publiciteit is gehouden, tot afgelopen weekend.

Een groep fans zagen de Nissan GT-R LMP1 Nismo rondjes draaien op het Circuit of the Americas, daardoor hebben we nu foto’s en een korte video van de auto. Wat gelijk opvalt is het compleet andere uiterlijk dan wat we gewend zijn, dit komt doordat de motor in deze Nissan voorin ligt. De coureur zit hierdoor veel verder naar achteren, met een korte haaienvin achter zich die overloopt in de achtervleugel en spiegels op de wielkasten.

Er is verder nog helemaal niets bekend maar men vermoed een V6 turbomotor met uiteraard een energy recovery system. Over twee maanden weten we ongetwijfeld meer, na de eerste gezamenlijke test op Paul Ricard.
Via: Jalopnik

Video: Beelden van Nissan GT-R LMP1 Nismo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dakar 2015 Highlights

Dakar 2015 Highlights

1956 Chevrolet Corvette SR2

1956 Chevrolet Corvette SR2