in

De eerste straight piped 918 Spyder is ongelooflijk luid!

Bij de lancering van een nieuwe sportauto of supercar zijn uitlaatfabrikanten er als de kippen bij om als eerste een nieuw uitlaatsysteem te introduceren. Met de komst van turbomotoren moet je tegenwoordig wel een aftermarket uitlaatsysteem installeren om nog een beetje geluid uit je geblazen koffiemolen te halen. Zelfs als je een Bugatti hebt.

De Porsche 918 Spyder werd uitgerust met een atmosferische, hoogtoerige 4.6-liter V8-motor die van zichzelf al niet onaardig klinkt. Maar het kan natuurlijk altijd beter en daarom besloot Steve Hamilton van The Hamilton Collection om zijn 918 Spyder naar Hochman Fabrication te brengen voor een op maat gemaakt straight piped uitlaatsysteem.

Dit is nog nooit eerder gedaan voor een Porsche 918 Spyder, de reden daarvoor is het dat een compact en complex uitlaatsysteem is. Bovendien kan er niet in de motorruimte gelast worden dus moet alles in een soort mal gemaakt worden. Kortom, een lastige klus maar het is Hochman Fabrication gelukt en het resultaat is oorverdovend! De V8 van de 918 Spyder produceert nu maar liefst 129db!

In onderstaande video zien we het fabricageproces en horen we het eindresultaat.

Video: Straight piped 918 Spyder is ongelooflijk luid!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes-AMG C63 S E Performance Review

Mercedes-AMG C63 S E Performance Review

Ford 'BADD' GT haalt 500 km_h op landingsbaan

Ford ‘BADD’ GT haalt 500 km/h op landingsbaan