in

De eerste Twin Turbo SRT Viper TA is een feit

De SRT Viper TA (Time Attack) werd een kleine twee jaar geleden geïntroduceerd als een super exclusieve Viper voor op het circuit. Slechts 93 exemplaren zijn er gebouwd en die hebben ten opzichte van de standaard Viper een andere voorbumper, achtervleugel, grotere remmen van Brembo, instelbare Bilstein schokdempers en Pirelli P Zero Corsa rubber.

De 8.4-liter V10 onder de motorkap bleef hetzelfde, maar bij RSI Racing Solutions uit Texas kun je nu een twin turbo kit kopen voor het luttele bedrag van €79.000. Het pakket van RSI bestaat uit twee Precision turbo’s, nieuwe krukas, nieuwe zuigers, Motec ECU-management, nieuwe luchtinlaat en een RVS-uitlaatsysteem. Eenmaal geïnstalleerd levert de motor 1500 pk als hij loopt op E85 of racebrandstof! Op normale brandstof levert de motor overigens nog steeds ruim 1000 pk.

Het is best een knappe prestatie van RSI Racing om zoveel vermogen uit de 8.4-liter V10 te halen, maar als je bedenkt dat de twin turbo kit bijna net zo duur is als de Viper zelf vraag ik me af of er mensen geïnteresseerd in zijn.

Video: De eerste Twin Turbo SRT Viper TA

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Chris Harris nog niet te spreken over de RC F Coupé

Chris Harris nog niet te spreken over de RC F Coupé

92-jarige man ramt 9 auto's in 60 seconden

92-jarige man ramt 9 auto’s in 60 seconden