in

De eerste werkdag van Vettel bij Ferrari

Het contract van Sebastian Vettel bij Red Bull Racing liep vrijdag 28 november af, daardoor kon hij in Abu Dhabi niet testen voor Ferrari. Eén dag later ging de 27-jarige Duitser bijna honderd keer het Fiorano-circuit rond in de F2012, de auto waarmee Fernando Alonso in 2012 om de titel streed.

Als kleine jongen was Vettel uiteraard groot fan van Michael Schumacher en Ferrari, op vakanties met zijn ouders ging hij kijken bij Maranello en Fiorano om een glimp van zijn held op te vangen. Nu hij zelf voor Ferrari rijdt is een jongensdroom uitgekomen: “Het is heel bijzonder om in een rode auto te zitten, de tifosi die over het hek gluren, een magisch moment wat ik nooit meer zal vergeten.”

Op zondag maakte Vettel kennis met de simulator om de huidige Formule-1 auto en de diverse instellingen op het stuur beter te leren kennen, gevolgd door een kennismaking met de nieuwe F1-teambaas Maurizio Arrivabene en een aantal engineers. In de video hier beneden zien we hoe de eerste werkdag van Vettel bij Ferrari verliep.

Video: De eerste werkdag van Vettel bij Ferrari

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

LaFerrari & McLaren P1 knallen over bergwegen

LaFerrari & McLaren P1 knallen over bergwegen

Wat hebben de BMW i8 en M1 met elkaar gemeen?

Wat hebben de BMW i8 en M1 met elkaar gemeen?