in

De Evolutie van de Honda NSX

De Honda NSX heeft weliswaar maar twee generaties, maar van het eerste model wat van 1990 tot 2005 geproduceerd werd zijn een flink aantal uitvoeringen gemaakt. Die zie je allemaal voorbij komen in onderstaande animatie, evenals de nieuwe generatie welke in 2016 geïntroduceerd werd.

Het verschil tussen de twee generaties is als dag en nacht. De eerste generatie had een atmosferische V6-motor, achterwielaandrijving, handbak en was dankzij een gewicht van 1.350 kg een echte bochtenvreter. De nieuwe NSX is hightech met drie elektromotoren, een twin turbo V6-motor en een negentraps transmissie met dubbele koppeling. Dit heeft zijn effect op het gewicht, de weegschaal stopt pas bij 1.725 kilogram.

Wat ons betreft is er maar één echte NSX, en dat is de oude die we zo vaak zagen schitteren in Best Mottoring International.

Video: De Evolutie van de Honda NSX

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sky Sports analyseert Vettel vs Hamilton touche

Sky Sports analyseert Vettel vs Hamilton touche op Monza

Dashcam van de Nederlandse wegen

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #14