in

Hoe verhoudt de 2017 NSX zich ten opzichte van de 2002 NSX Type R

De nieuwe Honda NSX hebben we inmiddels alles wel zien doen, een dragrace tegen de Nissan GT-R, naar topsnelheid op de Autobahn en in een hot lap op het circuit van Laguna Seca. Buiten dat kwam de NSX ook nog aan bod bij Top Gear en The Grand Tour. Wat kan deze review ons in hemelsnaam vertellen wat we nog niet weten? Nou, hoe hij zich verhoudt ten opzichte van de legendarische NSX Type R uit 2002.

De twee auto’s kunnen haast niet verschilleder zijn, ondanks het feit dat ze dezelfde naam dragen. De oude NSX Type R is gebouwd als een hardcore sportwagen met een carbon fiber motorkap, dak en achterspoiler. Daarnaast verwijderde Honda de geluidsisolatie, air-conditioning en de stuurbekrachtiging om het gewicht met 100 kg terug te dringen tot 1.270 kg.

Voor de nieuwe NSX heeft Honda gekozen voor een andere richting, met drie elektromotoren, een twin turbo 3.5-liter V6 en een negentraps transmissie met dubbele koppeling. Uiteraard heeft dit zijn effect op het gewicht, de weegschaal stopt pas bij 1.725 kilogram.

Jethro Bovingdon verteld je in een nieuwe rijtest van DriveTribe wat de auto’s met elkaar gemeen hebben, maar vooral wat ze niet met elkaar gemeen hebben.

Video: 2017 NSX vs 2002 NSX Type R

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Top Gear season 24 Trailer

Top Gear Season 24 Trailer

Audi Quattro S1 E2 replica op de rollenbank

Audi Quattro S1 E2 replica op de rollenbank