in

Nissan GT-R vs Honda NSX vs McLaren 540C

Als je op zoek bent naar een sportauto die snel uit de startblokken is, dan kun je haast niet om de high tech all-wheel drive bolides van tegenwoordig heen. Zeker niet als deze beschikken over een berg vermogen en een versnellingsbak met dubbele koppeling.

De Nissan GT-R is misschien wel het beste voorbeeld, de nieuwste generatie heeft 570 pk dankzij de twin turbo V6-motoren is nog altijd een van de snelste auto’s ter wereld vanuit stilstand naar honderd kilometer per uur. De Honda NSX is ook zo’n geavanceerde sportauto met vierwielaandrijving en een twin-turbo V6-motor in combinatie met drie elektromotoren voor in totaal 573 pk.

Als deze dragrace slechts 400 meter was geweest dan zou de volgende deelnemer, de McLaren 540C, volslagen kansloos zijn geweest. De Brit heeft namelijk het minste vermogen van deze drie auto’s, 540 pk, en dit moet allemaal naar de achteras waardoor hij veel minder tractie heeft dan de GT-R en de NSX. Echter, zodra tractie niet langer een probleem vormt komt het sterke punt van de McLaren 540C naar boven, vermogen-gewichtsverhouding.

De McLaren is ruim 400 kg lichter dankzij de carbon monocoque en het gebrek aan elektromotoren en vierwielaandrijving. Tegen het einde van deze kilometer lange dragrace bevindt de 540C zich ineens naast de GT-R en de NSX.

Auto Express bracht de drie samen om het verschil in een dragrace over 1.000 meter te demonstreren.

Video: Nissan GT-R vs Honda NSX vs McLaren 540C

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tubing achter een Aventador ziet eruit als een leuk tijdverdrijf

Tubing achter een Aventador ziet eruit als leuk tijdverdrijf

Ferrari 360 bijna afgeschreven Zandvoort

Die keer dat een Ferrari 360 bijna werd afgeschreven op Zandvoort